Запуск Фонду енергоефективності намічено на початок 2019 року, — Геннадій Зубко

31 Жовтня 2018
Запуск Фонду енергоефективності намічено на початок 2019 року, — Геннадій Зубко

Запуск Фонду енергоефективності — в планах на I квартал 2019 року. Про це на круглому столі у Верховній Раді повідомив віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, зараз триває конкурсний відбір членів наглядової ради Фонду енергоефективності. 1,5 млрд грн будуть спрямовані до статутного капіталу Фонду з держбюджету, ще 3 млрд грн готові надати для співфінансування установи міжнародні партнери.

Г. Зубко висловив надію, що 55 млрд грн, що витрачаються зараз на субсидії, будуть поступово переспрямовані на термомодернізацію.

«Ми працюємо паралельно, щоб запропонувати спостережній раді вже готові рішення. Готуємо пакет документів, який ми запропонуємо», — додав Зубко.

Нагадаємо, 18 квітня 2018 року представники ЄС та уряду України підписали Фінансову угоду про виділення 50 млн євро безповоротного фінансування для Програми підтримки енергоефективності в Україні (EE4U), спрямовану на підтримку Фонду енергоефективності України. Крім того, Євросоюз готовий виділити черговий транш в розмірі 54 млн євро на Фонд енергоефективності. Рішення про це прийнято на засіданні ради донорів Фонду.