UA
Україна, м. Вишневе, вул. Київська, 27А, буд. В info@enext.ua
* безкоштовно з мобільного та стаціонарного

Каталог товарів E.NEXT
  • 0

Разом — у чистий світ. Microsoft з 8 компаніями створила коаліцію за нульовий викид СО2

29 Июля 2020

Американська Microsoft Corp. (SPB: MSFT) створила коаліцію Transform to Net Zero спільно з Mercedes-Benz, Nike Inc. (SPB: NKE), Starbucks Corp. (SPB: SBUX), Unilever, Danone, A.P. Moeller-Maersk, Natura & Co. (SPB: NTCO) та Wipro. Мета коаліції — надання допомоги бізнесу в усьому світі в переході до нульового рівня шкідливих викидів, повідомляється в прес-релізі Microsoft.

Учасники коаліції мають намір ділитися власним досвідом на шляху до досягнення нульового рівня викидів до 2050 року, скорочувати власні шкідливі викиди в усіх ланках комерційних та виробничо-збутових ланцюжків і взаємодіяти з регулюючими органами для спільного обговорення ініціатив. Також вони мають намір інвестувати в продукти, послуги та бізнес-моделі, які допомагають посилити позитивний ефект.

Microsoft у рамках своєї екологічної ініціативи планує відмовитися від дизельного палива до 2030 року. Постачальники хмарних послуг зазвичай використовують дизельні генератори резервного живлення для безперервної роботи центрів обробки даних. Хоча на дизельне паливо припадає менше 1% викидів, Microsoft розробляє нову програму з переходу від вуглецевої сировини на низьковуглецеві джерела палива, зокрема водень та накопичувачі енергії.

У січні цього року Microsoft оголосила про плани переходу на негативний рівень викиду вуглецю до 2030 року та усунення наслідків вуглецевих викидів за весь час з моменту заснування компанії у 1975 році, а також про інвестиції в розмірі $1 млрд до Фонду кліматичних інновацій.

Першою інвестицією в рамках цього фонду стане вкладення Microsoft $50 млн у венчурний фонд Energy Impact Partners (EIP) — глобальну платформу для інновацій у сфері трансформації енергетичних та транспортних систем.

Нещодавно корпорація Apple оголосила, що стане «вуглецево-нейтральною» по всьому своєму ланцюжку поставок до кінця десятиліття, «на 20 років раніше, ніж цілі МГЕЗК».

Зворотний дзвінок

Залиште свою контактну інформацію, і ми зв'яжемося з вами протягом 10 хвилин.

Каталог товарів