Промисловість оживе за рахунок «теплих» кредитів

15 Листопада 2018
Промисловість оживе за рахунок «теплих» кредитів

Держенергоефективності розробив механізм держпідтримки підприємств у реалізації заходів підвищення енергоефективності та скорочення викидів парникових газів. Про це повідомила прес-служба відомства з посиланням на його главу Сергія Савчука.

За словами С. Савчука, механізм розроблений Комітетом для зниження енергоємності промисловості спільно з Українсько-датським енергетичним центром. Савчук нагадав, що промисловість сьогодні займає близько 30% всього енергоспоживання та виробляє 36% викидів СО2.

Цей механізм, сказав чиновник, схожий на популярну сьогодні програму «теплих кредитів». За концепцією Держенергоефективності, підприємство зможе брати в банку кредити на реалізацію енергоефективних заходів та «зелених» проектів. Після їх впровадження підприємству буде компенсована державою частину взятих на це сум.

За словами С. Савчука, реалізація цього механізму дозволить стимулювати підприємства до оптимізації енергоспоживання та використання поновлюваних джерел енергії, зменшити викиди CO2, створити додаткові високотехнологічні робочі місця, підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринку.