UA
Україна, м. Вишневе, вул. Київська, 27А, буд. В info@enext.ua
* безкоштовно з мобільного та стаціонарного

Каталог товарів E.NEXT
  • 0

Імпорт електроенергії з Білорусі та РФ за двосторонніми договорами схвалений Радою

19 Сентября 2019

Верховна Рада прийняла зміни до Закону України «Про ринок електроенергії», що дозволяють імпортувати електроенергію з Білорусі та Росії за двосторонніми договорами. Правку голови комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, яка дозволяє зробити це, разом з законопроектом №1084 «Про внесення змін до деяких законів України у сфері використання ядерної енергії, підтримало 265 народних депутатів.

Рада виключила із закону «Про ринок електроенергії» частину восьму статті 67, в якій говорилося, що «весь обсяг електричної енергії, що імпортується з країн, які не є сторонами Енергетичного Співтовариства, продається виключно на ринку «на добу вперед» і «ринку, що балансує». Ця зміна дозволила імпортувати електроенергію з Білорусі та РФ за двосторонніми договорами.

За повідомленням Геруса у Facebook, ці зміни в Закон просила внести Американська торгова палата в Україні.

Зворотний дзвінок

Залиште свою контактну інформацію, і ми зв'яжемося з вами протягом 10 хвилин.

Каталог товарів