Добігає кінця робота над законопроектом щодо поглиблення інтеграції енергоринку України з енергоринком ЄС

06 Травня 2019
min

Україна активно готує до ратифікації оновлений «енергетичний» додаток №27 до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з громадськими організаціями.

В середині квітня українська сторона отримала від європейських колег узгоджений варіант енергетичного додатку і оперативно взяла його в роботу. Вже 19 квітня Міненерговугілля подало на міжвідомче узгодження проект закону про ратифікацію цього доповнення, а найближчим часом уряд схвалить цей проект і проінформує про це сторону ЄС. За словами І. Клімпуш-Цинцадзе, робота з парламентом в цьому напрямку вже розпочалась.

Нагадаємо, що 19 березня Єврокомісія схвалила оновлений додаток №27 до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який дозволяє синхронізувати енергетичні ринки.

Раніше вже повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробляє низку нормативно-правових актів, спрямованих на розвиток в Україні системи накопичення електричної енергії та залучення інвестицій у даний сектор, повідомила прес-служба відомства.